CENTRE
ATLANTIDE

Wie zijn wij ?

Waarom yoga ?

Yoga is een diamant met duizend facetten. Er zijn veel verschillende vormen van yoga die allemaal even waardevol zijn. Elk van deze vormen legt de nadruk op een verschillend facet van de diamant. Het is aan ons net die variant te vinden die tegemoet komt aan wat we nodig hebben in een bepaalde fase van ons leven. 

Er zijn yogatoepassingen die zich toespitsen op de onbeweeglijkheid van het lichaam, al dan niet vergezeld van begeleiding van de innerlijke ontplooiing. Andere yogavormen stellen bewegingen voor ondersteund door ademhaling. Sommige vormen zijn fysiek zeer intens, andere zijn zachter en leggen meer de nadruk op het oprekken van het lichaam, het ‘laten indalen’. Alle yogatoepassingen leiden ons naar de stilte en de rust, en tonen ons de weg naar ons Zelf.

 

Tijdens dit festival willen we enkele vormen van yoga voorstellen. Belgische, Franse en Indiase yogaleraren doen ons de eer om dit festival te animeren.. 

Er worden twee avonden georganiseerd.

Waarom Ayurveda  ?

Ayurveda is nog niet heel erg gekend in het Westen. Het is een levenswijze.

In Indië zijn yoga en ayurveda nauw let elkaar verbonden. Ayurveda is de wetenschap van een leven in gezondheid. Ayurveda begint in de keuken, wordt verdergezet in een bepaalde levenswijze en leidt ons naar geneeswijzen voor lichamelijke disfuncties. De vele Ayurvedische massages zij bij ons beter bekend.

Ayurvedische specialisten zullen ons inleiden in deze eeuwenoude wetenschap, en dieper ingaan op enkele facetten ervan.

Waarom bij Atlantide ?

Atlantide vierde onlangs zijn 30 jarig bestaan. Het is voor mij een waar genoegen jullie te mogen verwelkomen op deze plek waar ik, geholpen door vele anderen, altijd mogelijkheden heb aangeboden om jezelf te ontmoeten via verschillende wegen. Aan ieder de weg te vinden die hem of haar past.

Atlantide blijft aandacht hebben voor iedereen.

 

Ik wens jullie een festival vol van interessante ontdekkingen!

Yoga Ayurvéda Festival

16 Rue Bois Paris à 1380 Lasne, Belgique

info@yogaayurvedafestival.be

 ou  info@atlantideasbl.org

+32 2 633 12 66